Grădina Zânelor Jurilovca : Brunch în Grădina Zânelor Jurilovca, duminica 12 mai 2024

0
49

Evenimentul este parte a Proiectului DEGUSTĂ JURILOVCA, iar în cadrul acestuia ne propunem să readucem la viaţă gastronomia autentică locală, cu implicarea directă şi exclusivă a comunităţii locale.

Evenimentul nu este doar o aventură culinară cu specific pescăresc ce se va desfăşura într-un cadru natural aparte, reprezentat de plantaţia noastră de trandafiri pentru dulceaţă, ci o experienţă totală inedită în acest însorit colţ dobrogean – #Jurilovca.

Brunch-ul nostru va cuprinde trei părţi:
– gastronomie (11.30 – 13.30)
Vă vom pregăti un bufet bogat cu specialităţi locale, specifice micului dejun şi prânzului, unde toţi participanţii pot degusta o varietate de produse culinare realizate exclusiv de localnici, din ingrediente locale, după reţete tradiţionale vechi.
Aperitive
– Salată de icre de crap
– Zacuscă de peşte
– Piftele de peşte
– Pui de balta pane
– Lacherda (scrumbie marinată)
– Caras marinat
– Peşte afumat
– Telemea de vacă
– Legume de sezon
Fel principal
– Storceag
– Scrumbie la grătar
– Plachie de crap
– Saramură de crap
– Crap pe varză
– Scordolea din şalău
– Mămăligă
Desert
– Kashnik
– Piraşki
– Pîşki
– Plăcintă dobrogeană
– Piersici/nuci umplute
Băuturi
– Limonadă de trandafiri/lavandă
– Vin
– Ţuică de casă
– Trandafirată
– Apă plată/apă minerală
– Cafea
Nu se vor rezerva locuri fixe la mese, invitaţii urmând să beneficieze inclusiv de soluţii alternative pentru a servi bunătăţile pregătite (baloţi de paie cu măsuţe realizate artizanal, pături, buturugi, etc.).
De asemenea, v-am pregătit şi un moment muzical cu specific local, asigurat de frumoasa voce a doamnei Olga Alixei, dar şi o degustare de vinuri locale, marca Vinul Kazakului.
Nu vor lipsi şi ceilalţi producători locali, precum Migdale de Jurilovca, Mierea Milena, Săpunuri Eldi, de la care veţi putea achiziţiona produse realizate cu drag, aici, la Jurilovca.
– ateliere tematice opţionale (13.30 – 15.00)
Pentru cei interesaţi vom organiza un atelier gastronomic, în cadrul căruia vom invita un pescar local autentic să ne dezvăluie cum se găteşte, la o sobă tradiţională dobrogeană, unul din cele mai râvnite preparate din peşte – storceagul. Indiferent dacă participaţi direct la lecţia gastronomică propusă, sau doar urmăriţi sesiunea de live cooking, aveţi asigurată cel puţin o porţie din deliciosul storceag.
Pentru cei mici, am pregătit un atelier de aranjamente florale, dar şi o lecţie cu şi despre trandafiri.
– program de vizitare a împrejurimilor (15.00 – 17.00)
După festinul culinar, ne deplasăm în Portul Jurilovca de unde vom pleca la o plimbare cu barca, în cadrul căreia vă invitam să descoperiţi, alături de un ghid local, cadrul natural spectaculos de care se bucură Jurilovca. Veţi putea admira în tihnă elementele specifice de floră şi faună ale Complexului Lagunar Razim – Sinoe, dar şi peisaje spectaculoase, precum faleza stâncoasă înaltă a Capului Doloşman, Insula Bisericuţa sau o colonie de pelicani.
În funcţie de starea vremii, traseul cu barca poate suferi modificari.
Evenimentul va avea un număr limitat de participanţi, astfel că vă recomandăm să vă înscrieţi din timp.
Taxa de participare este de 190 lei/adult, respectiv 90 lei/copil până în vârsta de 14 ani, la care se adaugă taxa pentru plimbarea opţională cu barca – 80 lei/persoană.
Copii cu vârsta până în 5 ani participă gratuit.
Pentru a pregăti produsele menţionate în cantităţi optime, rezervarea locului este condiţionată de achitarea integrală a taxei de participare, până la data de 07 mai 2024.
Pentru detalii şi rezervări vă stăm la dispoziţie la nr. de telefon 0740375996 sau ne puteţi contacta prin mesaj privat la adresa de Facebook – GrădinaZanelorJurilovca.
Vă aşteptăm, aşadar, la Jurilovca pentru noi experienţe şi pentru a savura lucrurile bune la ele acasă!🫶

Lasă un răspuns