Pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea se va găti live borș lipovenesc de Jurilovca

0
134

„În urmă cu 14 ani, în 2009, am început, în Jurilovca, serbarea – devenită ulterior festival – borșului pescăresc sau lipovenesc de pește. De la 300 de participanți, la prima ediție, am ajuns, anul trecut, la 100.000 de oameni din întreaga țară care ne-au vizitat în cele două zile ale festivalului. Pentru o comună cu 4.600 de locuitori este o performanță. Practic, timp de două zile, populația comunei noastre crește de peste 20 de ori.

Astăzi am fost invitați pe faleza Ivan Patzaichin pentru a împărtăși cu tulcenii savoarea acestui borș, care a devenit un adevărat motor de promovare și, de ce nu, de dezvoltare pentru comuna Jurilovca și chiar și pentru județul Tulcea”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

În spațiul pus la dispoziție de către organizatori va fi recreat, simbolic, interiorul unei case din Jurilovca, folosindu-se materiale specifice zonei și creații ale meșteșugarilor locali. În „curte”, pescarii vor găti în ceaune captura de pește a zilei, după rețeta care atrage anual atâția turiști în localitatea de pe malul lacului Razelm.

Astăzi, pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea se va găti live borș lipovenesc de Jurilovca

 


Descoperă mai multe la Storceag 🥘 Povești Pescărești

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns