Cum se prepară cel mai gustos storceag

0
29

. „Storceagul se mănâncă într-un singur loc din România: la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. E un amestec de bucătărie ucraineană şi românească, o reţetă un pic pestriţă – şi continentală şi pescărească totodată –, dar lejeră. Se poate face şi cu şalău, şi cu ştiucă, şi cu somon sau alt peşte alb de mare (nu merge însă, zic eu, cu somn sau crap, care-s graşi şi întorc gustul). Tăria nu se leagă cu ciorba uşoară, ci un vinuţ mic şi poznaş, un Sauvignon adolescent de pe dealurile Tulcii, alb la piele şi mai mult decât fraged, infantil, Se poate bea şi un vin uşor şampanizat roze, specific zonei Deltei, produs pe Grindurile Letea şi Caraorman“, scria Radu Anton Roman.


Descoperă mai multe la Storceag 🥘 Povești Pescărești

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns